26 oktober 2012
18:00

Lohärads IF

Referat: IF Brommapojkarna Röd - Lohärads IF

Dags för första matchen i Fyrverkericupen i Bromma/Västerort. Det var inget trevligt fotbollsväder, kallt runt 0 grader, och en mindre trevlig blåst. Matchen spelades på Grimsta B-plan.

Dagens motståndare var BP Röd, som vi inte visst något speciellt om. Men alla BP lag är duktga, och det var ingen skillnad den här gången.

I matchens början var det jämt, vi hade en bra början. Men ju längre första halvlek led så tog BP över, mera spel på våran planhalva. Men de skapade inte så många chanser ändå. Vi hade ett bra positionsspel, det var kul att se. Så fort BP vann bollen så ställde de om snabbt, och där var vi tvungen att vara vakna.

BP fick en farlig frispark i 24:e min (1 min kvar av halvleken), strax utanför vårt straffområde. Deras kille satsade på skott, för de hade haft medvind under hela halvleken. Vinden var besvärlig.
Frisparken går mot Rûdén som boxar ut den, och där är BP killarna fram och hugger, skott i mål. Det var en konstig bollbana på den bollen....

I halvtid pratade vi om att fortsätta spela, rulla bollen inom laget. Våra chanser skulle komma. Nu var det vår tur att ha medvinden i ryggen. Det är lång tid kvar....

Vi började andra halvlek mycket bra, det var mera spel på BPs planhalva. Vi hade en del farliga chanser. En hörna som vi slog, hade deras kille i stolpen, det var nära. Många jobbade bätte och bättre, mera och mera som ett lag samtidigt. Detta var vår halvlek, bollen skulle bara in.

När det återstod ca 7 min så skickade vi upp Kalle i anfallet (som idag spelade mittback), och satsade på en 3-backslinje. Vi hade en del chanser, det kändes som att snart sitter den.

I den 22:a min (3 min kvar av andra halvleken) tog Zacke hand om (strax utanför deras straffområde) en inspark från BP (som inte kom långt p g a kraftig motvind för BP) och gick ut till vänster runt deras back, passade snett inät till Kalle som var på hugget. Skott av Kalle, deras målvakt räddade, Kalle slog sedan in returen. Detta 1-1 målet var vi värda. Grymt skönt!!! Kan säga att deras ledare inte höll med oss.... Vi tryckte på mera, och hade det varit någon minut till så hade vi satt en till.

Matchen slutade 1-1, rättvist ja. Men det var 1-1 med mersmak. BP hade första halvleken i spelövertag och vi hade andra halvleken, så där blev det 1-1 också.

Vi tackar Hampus för att du kunde vara med idag, och önskar honom en trevlig stund i Åre.

Imorgon är det ny match, och då är det mot DIF 00:A, som idag förlorade mot AIK P00:A med hela 6-0!!! Stora siffror. Men som sagt va, ny match och tyvärr morgon match (kl 08:30). Vi är inte bra när det är tidiga matcher, men nu är det dags att ändra på det.

Vi tackar domare och BP för en bra och trevlig match. Samt att det var en trevlig matchvärd också.

FORZA LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIF!!!!!!!!!!!!